請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

薔薇之友 Rosenfans

會員登記
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2962|回復: 8

終於整翻着架坦克

原本買支控係比黑鷹,但黑鷹本身已經有接收,咁遙控包個個接收攞尼做乜,咁啱我隻坦克又無左個控,咁就真係啱哂啦
隻坦克無郁成年,終於可以復活啦

回復

你買左个华科爾控,要改 firmware 和加个高頻頭才可以控你果隻黑鹰。 高頻頭就可以買一套 偉力 911 小电直,約200,返尼等我同你改支控
回復 支持 反對

cmpang 發表於 4-11-2013 00:20
你買左个华科爾控,要改 firmware 和加个高頻頭才可以控你果隻黑鹰。 高頻頭就可以 ...

你講個個高頻頭係咪尼個盒仔

其實我插好支控,d葉係有反應,但吾知點解d葉會跌哂落尼,好似下面幅圖咁,我吾敢開油門,怕打到個機身

另外仲有一樣,就係吾知點解d葉郁嘅幅度好細,我推到盡,但D葉都係有郁左DD,可以睇下下面段片

https://m.youtube.com/watch?v=bq0-jGQniFE
回復 支持 反對

系 setting 未调好,千祈吾好俾油。你睇下可吾可以拔开D么打线
回復 支持 反對

cmpang 發表於 4-11-2013 00:20
你買左个华科爾控,要改 firmware 和加个高頻頭才可以控你果隻黑鹰。 高頻頭就可以 ...

插嘴一問: 911係唔係分新舊版?
回復 支持 反對

我用舊版, 舊板高頻與九鹰共用
回復 支持 反對

cmpang 發表於 6-11-2013 21:41
我用舊版, 舊板高頻與九鹰共用

唔該哂。咁宜家係唔係兩種都賣緊?
回復 支持 反對

sorry, 冇玩 911 好久了, 吾多清楚
回復 支持 反對

我都差D係麥林度買左隻黑應........^^
回復 支持 反對