薔薇之友 Rosenfans

會員登記
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 33280|回復: 106
打印 上一主題 下一主題

1/350 落海齊齊砌

樓主
1. 康爸 .. 武藏
2. cmPang ... 未定
3. Von-Mark Graf
4. tomtso Mark Graf
5. 052c 金剛
回復 支持 反對

沙發
嘩,有咁多戰艦

IVAN親王,你就算吾造艦出席都學英國D親王咁,編翻張出場序列比我地啦,吾係我地入到大奧港口
我地點排位呢

回復 支持 反對

板凳
個POST 開左成個禮拜,係時候POST下D進度

回復 支持 反對

地板
要不然北卡個d 美國bb都ok wor
回復 支持 反對

CV 呢?例如essex
回復 支持 反對

講下講下

尼隻都好似ok wor

回復 支持 反對

cmpang 發表於 5-3-2013 08:28
嘩,個個都咁快, 我就仲未开工...

彭哥快D動手啦,吾係好易由吹雞變左吹口哨
回復 支持 反對

david 發表於 6-3-2013 12:32
47 knots 即係84.6 km/hr, 東區走廊都係限速 70km/hr,  點止係 "crazy chicken", 簡直係 "flying chicken". ...

算慢啦

大家可能吾記得左,我地D戰艦全部以宇宙戰艦大和作為性能指標

宇宙戰艦大和號性能諸元

全長 - 534.02m / 全高 - 154.33m / 全幅 - 93.62m / 巡航速度 - 0.99倍光速/具備通過摺疊空間實現空間跳躍的能力,空間跳躍時為超光速航行。 艦載武器:主炮1號:3連裝衝撃砲3門、主砲2號:3連裝衝擊加農砲2門。此外還配有激光砲群、艦首導彈六連裝發射架、側面7連裝導彈發射架、火箭彈、煙囪導彈發射架。核心武器為波動炮。 由於波動炮和空間跳躍時的波動引擎採用同一能源。因此波動炮射擊後一定時間內不能進行空間跳躍。
回復 支持 反對

麥SIR 有新貨,吾怕無野砌啦

回復 支持 反對

二分七 發表於 10-3-2013 00:18
我也在做扶桑

這艘不錯呀,當初我也有考慮的
但它的價錢較貴,而且甲板做開口較困難,所以最後還是選了金剛
回復 支持 反對