薔薇之友 Rosenfans

會員登記
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: oldv1rr
打印 上一主題 下一主題

1:350 艦圖錄 (13 Q3 update)

好似暫時未見人放過 扶桑,榛名, 陸奧, 伊勢, 日向 等 IJN 艦隻.
上星期俄羅斯12艘和中國7艘戰艦在 日本海 海參崴 彼得大帝灣 演習完後穿過 北海道 和 庫頁島 之間的 宗谷海峽 進入 鄂霍次克海 千島群島, 一共19艘, 陣容鼎盛. 睇嚟北方四島 (國后, 擇捉, 色丹, 齒舞) 都好難有得還. 南雲忠一就係由 擇捉島 的 單冠灣 出發去偷襲 珍珠港.
其實日本仔都幾慘, 俄羅斯霸左北方四島都好難有得還, 已駐軍.  南韓亦已在獨島駐軍. 釣魚台又吞唔落. 同時與中俄韓都有牙齒印, 問你點應付 ? 朝鮮更加係喊打喊殺. 鬼叫你架仔發動戰爭侵略又輸到甩褲咩, 抵死. 依家做緊美國佬隻狗都好難做, 吠唔吠得都要攞permission, 重要成日俾佢揾著數, 賣埋D又貴又閹割左嘅F15俾你.  D 女又成日俾D醉酒大兵姦, 姦完捉到又唔交人, 返美國坐兩個月監就算數, 真係好無尊嚴.
中韓都有爭議, 就係東海嘅 蘇岩礁, 潮退時凸出少少, 潮漲時便淹沒. 不過中國唔想攪大佢, 十分低調.
石仔隻宗谷號破冰船攪掂未呀 ?
Tomtso 係咪有隻伊勢未開工 ?
回復 支持 反對

david 發表於 15-7-2013 12:35
好似暫時未見人放過 扶桑,榛名, 陸奧, 伊勢, 日向 等 IJN 艦隻.
上星期俄羅斯十幾艘和中國七艘戰艦在 日本 ...

砌好Frunze同Mark Graf再睇下幾時開工
回復 支持 反對

我至多咪玩平安丸算啦
回復 支持 反對

JINROH 發表於 16-7-2013 00:55
我至多咪玩平安丸算啦

[亂入]我至多咪玩Ivan丸算啦
回復 支持 反對

tomtso 發表於 16-7-2013 01:07
[亂入]我至多咪玩Ivan丸算啦

IVAN丸, 我睇怕你架坦克裝唔落!  
回復 支持 反對

1:48 Bismarck 都比佢責沈

回復 支持 反對

當年我過緊海,係船邊跳左一下就......
回復 支持 反對

1:350 致遠號
回復 支持 反對

13 Q3 完成

回復 支持 反對