qnrvhos 發表於 2-3-2013 10:15:33

1/350 Prinz Eugen

話說隻小虎去完南生圍試車後,就見到有開Post 350落海啦,跟往睇翻自已港口好似得隻老馬行得,腦中即時出現了四個字:獨孤一味:L
我點可以比呢件事發生呀! 既然有隻BB點可以唔整翻隻CA呢, 經過幾輪西選後就只有歐根親王&高雄留底
決定了做歐根親王,去由於資料唔系很多也用了一些時間
目前等緊一啲零件[摩打,車葉&電變],一到貨就開波

平平地買翻支2.4Hz6CH控玩下先

052c 發表於 2-3-2013 10:34:52

good,又多一個加入
但……歐根的難度在於,它有戰列艦咁雄偉O既艦橋,但卻只有重巡咁矯小O既艦身,所以重心會有點高,努力:)

qnrvhos 發表於 2-3-2013 10:57:12

052c 發表於 2-3-2013 10:34 static/image/common/back.gif
good,又多一個加入
但……歐根的難度在於,它有戰列艦咁雄偉O既艦橋,但卻只有重巡咁矯小O既艦身,所以重 ...
我過說明書後發現也只有艦橋一小部分可以偷輕
同時也希望整到個天地冚落去啦

cmpang 發表於 2-3-2013 12:12:41

快 D 先行去 報左名先啦 .....

http://www.rosenfans.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274&extra=page%3D1

qnrvhos 發表於 6-3-2013 21:01:11

等還等先做一此偷輕工作

qnrvhos 發表於 9-3-2013 18:55:55

等左禁內的貨中於到了,可以隨時開波!:lol

cmpang 發表於 9-3-2013 23:13:39

加油加油 ..............

qnrvhos 發表於 10-3-2013 19:32:03

報告一下今日進度先:

052c 發表於 10-3-2013 21:01:17

嘩,你對葉都吾細wor

qnrvhos 發表於 10-3-2013 21:27:26

052c 發表於 10-3-2013 21:01 static/image/common/back.gif
嘩,你對葉都吾細wor

本來我訂16mm車葉[老馬果隻],不過冇貨就記左隻18mm比我
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 1/350 Prinz Eugen